Alle categorieën

Bedrijf Nieuws

U bent hier:Home > Nieuws > Bedrijf Nieuws

Hoe kies je je padelracket?

Tijd: 2022-11-09 Hits: 58

Of je nu een gevorderde speler bent of nieuw bij Padel, het kiezen van het juiste racket is een belangrijke beslissing. Er is een breed scala aan rackets op de markt, maar ze hebben niet allemaal dezelfde prijzen en prestaties, dus welke is de juiste voor jou?

Het eerste dat u in gedachten moet houden, is dat er niet zoiets bestaat als "het perfecte padelracket". Er is echter zeker het Padel-racket dat het beste bij u past. Afgezien van overwegingen als prijs of esthetiek, zijn er een paar kenmerken die bepalen hoe het Padel-racket presteert in uw hand en dit zouden de belangrijkste leidraden moeten zijn bij het kiezen van uw Padel-racket. De belangrijkste factor bij het kopen van uw racket is uw spelniveau en de eigenschappen die het racket aan uw spel kan bieden.

4

1. Je racket moet passen bij je speelniveau

●Beginner,

●Gewone speler (Gemiddeld)

●Geavanceerd of Professioneel

2.Durability

Een padelracket moet, net als elk ander product, van goede kwaliteit zijn. Vanwege het inherente doel van het raken van een bal, moet het echter een combinatie zijn van bepaalde kenmerken, zoals een laag gewicht, elasticiteit en stevigheid. Dit betekent dat de samenstelling ervan een ideale combinatie kan zijn van verschillende materialen met verschillende weerstand en duurzaamheid.

In wezen lijkt een padel een enkel stuk, maar er zijn in feite drie delen met verschillende composities die samengesmolten zijn tot één enkele vorm:

●Het frame of profiel: de buitenkant rond het belangrijkste impactgebied, wat het racket zijn stevigheid en sterkte geeft.

●Het impactoppervlak: is het belangrijkste onderdeel van het racket, aangezien dit het gebied is waar de bal raakt en de prestatie afhangt van hun samenstelling.

●De schacht: die meestal rond een rubber of grip is gewikkeld, waar je het racket vasthoudt.

3

3. Geschikt gewicht

Rackets kunnen over het algemeen worden onderverdeeld in lichtere (minder dan 375 gram) of zwaardere (meer dan 375 gram). Elk van deze geeft de schommel een andere prestatie en het is daarom aan te raden om het gewicht te kiezen afhankelijk van het spelniveau.

Houd er in dit verband rekening mee dat hoewel we een lichtgewicht racket met meer gemak en snelheid kunnen verplaatsen (ideaal voor volleyspel), je echter kracht verliest in je slagen, vooral als we moe worden. Een zwaar racket zal moeilijker te verplaatsen zijn, maar zal aan de andere kant meer kracht geven bij impact. De sleutel tot hoe we omgaan met het gewicht van het racket hangt af van hoe dit gewicht is verdeeld in het racket zelf.

4.Balance

Bij een padelracket geeft de balans het punt aan waar het grootste deel van het gewicht is geconcentreerd langs de verticale as. Evenwicht kan zijn:

Hoog: deze rackets worden "grote koppen" genoemd omdat hun gewicht dichter bij de kop van het racket is geconcentreerd (het andere uiteinde van het handvat). ze wegen meer. Dit type rackets geeft veel kracht, maar kan de pols overbelasten, aangezien het gewicht verder naar buiten is gericht, waardoor de geproduceerde hefboomwerking hoger is (er is meer kracht nodig om het racket vast te houden). Deze High balance rackets hebben meestal een ruitvorm aan de bovenkant.

Middle/Balanced: het gewicht zit iets dichter bij het handvat, wat zorgt voor een betere handling van het racket; dus meer controle en minder belasting van de pols. Deze rackets hebben meestal een druppelvorm en sommige modellen kunnen ook rond zijn.

Laag: de concentratie van het gewicht ligt ver onder, dicht bij het handvat en dit geeft een uitstekende controle, omdat de hand nu gemakkelijker kan bewegen. Maar het ontbreekt aan kracht, wat essentieel is voor volleys en verdedigende schoten. Ervaren spelers met een goed gevoel gebruiken het over het algemeen en hoewel het tegenstrijdig lijkt, wordt het ook aanbevolen voor beginners omdat het hen een betere controle geeft. Deze rackets hebben meestal een ronde vorm. Onze nieuwste malvorm voor uw referentie.

2

Kortom, onthoud dat niet alle rackets even goed bij je passen. In plaats daarvan heeft elke persoon een model nodig dat past bij zijn of haar fysieke conditie en speelniveau. Naarmate je vaardigheden zich ontwikkelen, zullen de prestaties die je zoekt in het racket ook evolueren, maar de hierboven uitgelegde criteria blijven nuttig bij het kiezen van je volgende Padel-racket.

1

Populaire categorieën